ko logo

Bibliotheek Bergeijk in beweging

  • Klant: Bibliotheek de Kempen

Omschrijving project

Met het oog op de veranderende rol van bibliotheken is bibliotheek Bergeijk, onderdeel van Bibliotheek De Kempen, aan het verkennen hoe het bereik van de bibliotheek(diensten) vergroot kan worden. Daarom wil Bibliotheek Bergeijk inzicht krijgen in de behoeften van inwoners van de gemeente Bergeijk met betrekking tot de bibliotheek(diensten). Samen met de gemeente Bergeijk wil bibliotheek Bergeijk komen tot een focus voor oplossingsrichtingen, waarin de perspectieven van inwoners, bibliotheek én gemeente samen komen.

Vraag aan KO

Onderzoek welke behoeften de Bergeijkenaren hebben met betrekking tot bibliotheek(diensten) en faciliteer een co-creatie met de gemeente Bergeijk om te komen tot gezamenlijk gedragen oplossingsrichtingen.

Oplossing

KO is de straat opgegaan in Bergeijk met de vraag “waarbij kunt u hulp gebruiken vanuit de bibliotheek?”. De straatinterviews leverden waardevolle inzichten op. In een co-creatie sessie met gemeente Bergeijk zijn de inzichten vertaald naar oplossingsrichtingen voor de bibliotheek Bergeijk in 2024.

 

angle leftvorige
Participatie - Oranjeboomstraat
Terug naar boven