ko logo

Creatieve participatiemiddelen

  • Klant: Gemeente Tiel

Omschrijving project

De gemeente Tiel gaat het Veilingterrein tegenover station Tiel ontwikkelen tot een toonaangevende woonlocatie met behoud van de karakteristieke veilinggebouwen en gebiedskenmerken. Het Veilingterrein moet een gebied worden waar het fijn wonen, werken, leren én ontmoeten is. Direct omwonenden van het Veilingterrein, bedrijven en organisaties in Tiel en overige inwoners van Tiel worden middels verschillende participatierondes betrokken bij de herontwikkeling van het Veilingterrein.

Vraag aan KO

Bedenk creatieve participatievormen om feedback op te halen bij de deelnemers aan de eerste participatie ronde voor de herontwikkeling van het voormalige fruitveilingterrein in de gemeente Tiel. 

Oplossing

“Eenmaal andermaal, verkocht!” Geheel passend bij de historie van de locatie heeft KO het thema ‘op de fruitveiling’ gekozen als een passende verhaallijn. Dit thema gebruikte KO als kapstok bij de te ontwerpen middelen. In een veilingboekje konden deelnemers hun mening geven over de herontwikkelingsplannen. Daarnaast hadden de deelnemers de mogelijkheid om met veilingbordjes op verschillende momenten tijdens de bijeenkomst hun algemene indruk over de gepresenteerde plannen kenbaar te maken.

angle leftvorige
Innovatieve tool voor burgerparticipatie
Terug naar boven