ko logo

Prettige Collega Digitaal

  • Klant: Stichting STRAS

Omschrijving project

Stichting STRAS werkt aan het verbeteren van de positie van mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit deze missie ontwikkelt STRAS onder andere cursussen rondom uiteenlopende thema’s. De cursus Prettige Collega richt zich op ondersteuning bij het realiseren van een arbeidsplek naar vermogen voor mensen met een beperking.

In het lesmateriaal ontbrak nog een digitale component: e-learning werkvormen die zich richten op het aanleren van basis arbeidsvaardigheden. Zo’n digitale aanpak sluit beter aan op de leerwens van de doelgroep en maakt maatwerk en “herhalen en inslijpen” mogelijk. Bovendien biedt het de mogelijkheid deelnemers op een zelf gekozen moment en eigen tempo aan de slag te gaan. Reden genoeg voor STRAS om Prettige Collega Digitaal te ontwikkelen, in samenwerking met educatieve dienstverlener CED groep en KO.

Vraag aan KO

Bedenk en ontwerp digitale werkvormen die aansluiten bij het bestaande lesmateriaal voor de cursus Prettige Collega.

Oplossing

Het startpunt voor KO was het bestuderen van het lesmateriaal uit de cursus Prettige Collega. KO ontwikkelde digitale werkvormen die aansluiten bij en verdere verdieping geven op het bestaande lesmateriaal. In een vroeg stadium testten we een eerste set werkvormen met de doelgroep. Met de inzichten die deze test opleverde maakten we de set aan digitale werkvormen compleet. De digitale module is inmiddels beschikbaar voor de doelgroep.

angle leftvorige
Design Thinking workshops
Terug naar boven